איך לבחור טלפון אלחוטי
איך לבחור טלפון אלחוטי
למרות השתלטותו של הטלפון הסלולארי על חיינו, עדיין יש מקום בבתים רבים ובארגונים שונים לטלפון אלחוטי איכותי. כאן תכירו לעומק את המוצר שהינו עדיין רלוונטי כאמור, ותדעו כיצד לרכוש דגם שישרת אתכם נאמנה.
טכנולוגיה
הטלפונים האלחוטיים של היום מציגים את טכנולוגיית ה-DECTשהינה בעלת איכות שמע טובה יותר מטכנולוגיות העבר, והיא גם כוללת טווחי קליטה מרשימים (50 מ' במבנה ו-300 מחוצה לו, בהתאם לתנאים בשטח כמובן) והשפעה נמוכה של הפרעות הרקע.
למכשירי ה-DECTיש גם התמקדות בריבוי יחידות ניידות על קו אחד (עד ל-5 אם בוחרים טלפון עם תאימות GAPלחיבור יחידות קצה של יצרנים אחרים. זאת למרות שהסנכרון לא יהיה מלא), שליחה וקבלת טקסט (SMS) בין מכשירים קוויים ולעתים גם מול סלולארי, ואפשרויות ווקי טוקי.
היום יש גם טלפונים שעובדים בשיטת Voipכדי לדבר דרך האינטרנט (בין אם הם בטכנולוגיית DECTובין אם הם עדיין מציגים טכנולוגיה רגילה), וכאלו שנחשבים לדו-קוויים ומאפשרים עבודה נוחה למי שיש לו 2 קווים בבית או במשרד.
פיצ'רים
מאחר ואנו חיים בעידן מתקדם מאוד, הרי שחשוב לרכוש טלפון אלחוטי עם פיצ'רים רציניים וחדשניים.
מכשירים איכותיים מאפשרים שמירה ואחסון במימדים מרשימים עד אפילו של 250 מספרים. חלק מהדגמים של היום קוראים כרטיסי SIMכדי להעביר בקלות מספרים, חלק כוללים שיחה מזוהה, יש כאלו שמנהלים רישום שיחות, אחרים כוללים גם משיבון מובנה (לעתים עם חיווי לגבי מספר ההודעות במשיבון), יומן פגישות, מחשבון ושעון מעורר.
פיצ'רים נוספים בעלי ערך הם החיוג החוזר למספר האחרון שאליו חייגנו (ע"י מקש ה-Redial), חיוג "נודניק" במקרה והקו אליו מחייגים תפוס, חסימת חיוג כדי שלא כל אחד יוכל להוציא שיחות, מענה בעת הרמת שפופרת ללא לחיצה על מקש מסוים, נעילת מקשים, שיוך צלצולים והגדרת צלצול, ואפילו תמיכה במספר שפות.
סוללה
בשל היותו של הטלפון אלחוטי, הרי שאנו עושים איתו פעולות כשהוא מחוץ לנייד שלו. לכן יש לבדוק שמדובר בדגם עם סוללה המציגה כ-10 שעות של דיבור וכ-100 שעות המתנה. סוללות "ניקל מטאל הידריד" –NiMHנחשבות עדיפות על "ניקל קדמיום" –NiCd.
נוחות התפעול
לגודל הטלפון יש קשר ישיר לנוחות השימוש. לחצנים גדולים וברורים עם כיתוב קריא ואף עם תאורה הם נכס לכל משתמש. גם צג גדול (במיוחד אם נזכור את הנושא של הודעות SMSואת אפשרויות החיווי והצגת הזיכרונות) הוא יתרון כשהוא יכול להיות גם צבעוני.
אל אלו מצטרפות הדיבורית האישית שאליה יכול להפוך הטלפון והדיבורית בשפופרת –Speakerphoneשמונעת המתנה מרגיזה על הקו. לגבי דיבוריות, הן צריכות להציג אפשרות דיבור נוחה ממרחק סביר, ולעתים הן אף דו-כיווניות (ששני הצדדים יכולים לדבר בלי להמתין שאחד יסיים).
מחירים ואחריות
סוג הטכנולוגיה, מבנה המכשיר, מספר היחידות שניתן לחבר, תכונות ייחודיות, ואלמנטים מעט חריגים כמו צג צבעוני למשל, הם חלק מהדברים שקובעים את מחיר הטלפון האלחוטי.
המחירים מתחילים בכ-150 ש"ח לטלפון סביר ויכולים גם לזנק לכאלף ש"ח למכשיר חדשני וחכם שאליו ניתן לחבר יחידות רבות.
בכל הקשור לאחריות, הרי שהיא נעה בין 1-2 שנים, ולעתים יש מקרים לא נפוצים בהם מדובר על 3 שנות אחריות.