איך לבחור שואב אבק רובוטי

איך לבחור שואב אבק רובוטי

 

 שואב אבק רובוטי

הוא נכנס לחיינו לפני מספר שנים, אך מאז יש רבים שלא מוותרים על שואב אבק רובוטי. חשוב להבין שמאז יציאת הדגם הראשון, עבר מכשיר זה לא מעט שינויים שחשוב להכיר אם רוצים לקנות דגם שבאמת יעשה את העבודה.

 

ניווט

ניווט

שואב רובוטי איכותי ומתקדם סורק את אזור הניקוי וממפה אותו ע"י קרן לייזר או מצלמות כדי להימנע ממגע עם חפצים שונים. כך השואב לא יינזק וכך גם לא ייפגעו רהיטים או חפצים יקרי ערך. בנוסף, שואב טוב גם יתגבר על הפרשי גובה קטנים כמו מעבר משטיח לרצפה למשל.

 

אזורי פעילות

אזורי פעילות

באמצעות קיר וירטואלי/גדר וירטואלית אפשר לתחם את השואב לאזור פעילות וגם למנוע ממנו להתנגש בחפצים. מדובר על התקן אלקטרוני עם אינפרא אדום לתקשור עם השואב. גם הפס המגנטי עובד בצורה דומה, והמשתמש פורס אותו בין אזורים שונים בהתאם לרצונו. בדגמים מסוימים יש מדריך וירטואלי שמאפשר הגדרת אזור ניקוי מסוים ע"י תכנות.

 

התאמה למשטחי הניקוי

התאמה למשטחי הניקוי

בחלק מהבתים יש היום לא רק מרצפות מסוג מסוים, אלא גם פרקטים ושטיחים. לכן יש לבחור שואב שלא ישרוט את הפרקט או לא יהרוס את השטיח. בין הנתונים השונים שמוצגים ליד כל דגם אפשר למצוא מידע לגבי גומי רך שקיים על הגלגלים כדי למנוע חיכוך ומבנה מיוחד שיתאים לשאיבה במקומות כאלה ואחרים. 

 

הגנה

הגנה

לשואב רובוטי איכותי יש חיישני פגוש כדי לרכך את עוצמת הפגיעה (אם קורית כזאת למרות התיחום) ולשנות כיוון שאיבה לאחר פגיעה. בנוסף, גם זיהוי מדרגות הוא אפשרי היום, ואף זיהוי כבלים חשמליים או גם גדילי שטיחים כדי למנוע הסתבכות בהם.

 

המברשות

המברשות

איכות הניקוי תלויה רבות במברשות, וגם ניקוי המברשות הוא דבר חשוב. מברשת סיליקון טובה לניקוי משטחים והיא גם קלה לניקוי בסיום העבודה או לאחר תקופה מסוימת. יש שואבים שמאפשרים שימוש בסוגי מברשות שונים. כך ניתן ליהנות ממברשת שמתאימה לניקוי כללי, ממברשת שמיועדת לשיער של חיות ועוד.

 

הפילטר

הפילטר

פילטר אנטי-אלרגני (HEPA) יהיה טוב יותר מפילטר פשוט של סיבי כותנה, ולכן חשוב לבדוק גם את איכותו ואת החומר ממנו הוא מיוצר.

 

מימדים ומשקל

מימדים ומשקל

שואב קטן (אך חזק ויעיל) יגיע למקומות רבים ויתמרן היטב בכל חלקי הבית. לכן גם אם שואב גדול מדגם מסוים עושה רושם בנתונים הטכניים שלו, הרי שעדיין צריך להשוותו לדגמים קטנים יותר כדי לזהות האם אותה רמת שאיבה יכולה להיות מושגת מדגם קטן יותר.

 

תכניות

תכניות

לשואבים של היום יש תכניות עבודה שונות. כך ניתן למצוא דגמים עם 3 תכניות ולעתים אפילו עם 5 תכניות.

שאיבה אוטומטית תציג ניקוי אקראי וכיסוי של כל האזור שצריך לנקות. זאת ללא כיוון או תיחום מיוחדים.

שאיבה אינטנסיבית מיועדת ללכלוך רב, ושיטת העבודה תהיה דומה לאוטומטית אך המהירות תהיה נמוכה יותר כדי להציג הגברה של כושר הניקוי והשאיבה.

שיטת הקצוות או הפינות נועדה לנקות ביעילות מקומות בעייתיים ע"י מברשת צדית הבולטת מעט החוצה מגופו של השואב.

שאיבה נקודתית מאפשרת ניקוי של אזור ספציפי המוגדר ע"י המפעיל.

שאיבה עם סחבה (בדגמים מסוימים) מאפשרת ניקוי של לכלוך רטוב ולא רק יבש.

 

יש גם שואבים עם תכונה לניקוי של שטיחים עבים באמצעות חובט, ושואבים שיכולים לטפל בקרדית האבק באמצעות מנורת UV. כל הבטחה כזו יש לבדוק לעומק האם היא באמת רצינית.

 

עדכונים

עדכונים

מאחר ומדובר על מכשיר חכם, הרי שאפשר למצוא היום דגמים שמאפשרים עדכון של תוכנת השואב הרובוטי באמצעות רשת האינטרנט או מעבדת השירות. העדכון יכול להביא לשימוש בתכנית ניקוי איכותית ויעילה הרבה יותר.

 

נפח המיכל

נפח המיכל

שטח ניקוי גדול דורש גם מיכל איסוף גדול של הלכלוך. כך לא צריך לרוקן את המיכל בתדירות גבוהה ולא מפריעים לשואב לעבוד ברצף. נפחים נפוצים הם 0.4-0.6 ליטר, כשיש גדולים ויש קטנים יותר. חשוב לדעת שיש שואבים בעלי חיווי מצב המיכל, כך שלא צריך לבדוק בכל פעם את מצב המיכל.

 

אביזרים נלווים

אביזרים נלווים

שווה לבדוק האם דגם מסוים מגיע עם אביזרים נלווים שיכולים מאוד להביא לניקוי טוב יותר. מברשות חליפיות, פילטרים נוספים, דיסק הפעלה, הוראות בעברית, מגדלורים, פסי חציצה, סוללות לשלט ועוד אביזרים כאלה ואחרים יסייעו מאוד אם יגיעו עם אריזת השואב.

 

הסוללה והטענתה

סוללה

יש שואבים שמתחברים לחשמל באמצעות שקע ויש כאלו המגיעים עם עמדת טעינה. שואב מתקדם גם יודע כיצד לחזור לבדו לעמדת הטעינה שלו בטרם הסוללה שלו מתרוקנת ולאחר מכן לחזור לעבודתו עם סוללה טעונה בדיוק במקום בו הפסיק.

 

בית גדול מצריך סוללה גדולה לשימוש ממושך, ואילו שטח צנוע יותר מאפשר רכישת שואב עם סוללה קטנה יותר. בדגמים מסוימים מספקים נתונים לגבי כיסוי שטח הניקוי, כשלעתים מדובר על 100 מ"ר של שאיבה בטעינה אחת, ולעתים מוצג זמן הניקוי (בשעות או בדקות) ולא שטח הניקוי.

 

גם לסוג הסוללה יש חלק חשוב בהנאה משואב רובוטי, ולכן כדאי לדעת שסוללת ליתיום מציגה הן טעינה מהירה והן משך חיים גדול יותר. זמן הטעינה של סוללת שואבי אבק כאלו נעה בין 2-5 שעות בהתאם לכל דגם ולרמת המכשיר.

 

אחריות

אחריות

ברוב המקרים האחריות היא בין 1-3 שנים על שואבים רובוטיים, כשלעתים האחריות על הסוללה היא בנפרד ונעה בין חצי שנה לשנה. משווקים שונים מציגים יצרנים שמפצלים אחריות בין השואב עצמו ובין המנוע שלו. חשוב לבדוק את היקף האחריות ולבחור באחריות כמה שיותר כוללת מאחר ומדובר על מוצר שמורכב הן ממנוע והן מאלמנטים עדינים.

 

מחיר

מחיר

עלותם של שואבים רובוטיים כיום היא בין 800-3,000 ש"ח. זאת מאחר ויש דגמים פשוטים ובסיסיים מאוד, ויש כאמור דגמים חדישים עם המון פונקציות ולא מעט טכנולוגיה מתקדמת.

 

דלג לתוכן מרכזי